Fan van Ajax
Nieuws

Geen pasta, wél focus: Farioli houdt Ajax met beide benen op de grond

Wie dacht dat Francesco Farioli alvast aan feestvieren dacht, komt bedrogen uit. Op de persconferentie voorafgaand aan het duel tegen FC Utrecht liet de Italiaanse trainer van Ajax duidelijk blijken dat het seizoen nog niet voorbij is. “We hebben nog vijf finales te spelen,” klonk het beslist.

Hoewel Ajax stevig aan kop staat, wil Farioli nog niets weten van kampioenspraatjes of festiviteiten. Op de vraag of hij zijn spelers na een titel zou trakteren in het restaurant van zijn ouders in Italië, kwam de coach met onverwacht ‘breaking news’. Met een glimlach zei hij: “Dat restaurant bestaat niet meer. Mijn ouders hebben het verkocht.”

Die mededeling kwam luchtig over, maar tekent ook de realistische en nuchtere houding van de trainer. “Feesten? Eerst werken. Dit is niet het moment voor plannen of diners,” aldus Farioli. “We hebben elkaar zondag al genoeg geknuffeld toen we de top drie veiligstelden. Nu is het tijd om de klus af te maken.”

Het restaurant in Gambassi Terme – een charmant Toscaans dorpje – was jarenlang het domein van Farioli’s ouders. In een eerder interview met Ajax TV vertelde hij al met trots over hun zaak. “Ze hebben het tien jaar met liefde gerund. Nu is het tijd voor rust. Maar koken kunnen ze gelukkig nog steeds.”

Of de selectie alsnog een Italiaans etentje te wachten staat? “Wie weet,” zegt Farioli met een knipoog. “Misschien niet in een restaurant, maar mijn ouders maken nog altijd de beste tagliatelle van Toscane.”